2000 par glasögon

LC Södertälje S:ta Ragnhild samlade sina medlemmar en eftermiddag och tvättade glasögon. Tidigare år har varje medlem tvättat glasögon hemma. Nu blir det så att vi samlas en gång på våren och en gång på hösten. Klubben avslutade kvällen med en Pub-kväll och en quiz som handlade om glasögon.

Glasögonen packas sedan i kartonger och fraktas till organisationen Vision for All som sorterar glasögonen efter styrka och sedan delar ut dem till behövande i andra delar av världen, människor som annars inte skulle ha råd att skaffa glasögon. Ett strålande exempel på återanvändning och hushållning med jordens resurser.

Södertäljes optikeraffärer samlar in gamla glasögon från sina kunder och Lions hämtar dem.

Text. Göran Hagström